Terug naar het overzicht ›
Gepost op 27 mei 2021 in Interieurtips

Rust en harmonie: de Japanse woonstijl

Hou je van rust en een ontspannend gevoel in huis? Dan stellen we je graag voor aan de Japanse woonstijl. Als je denkt aan de Japanse stijl, dan denk je vooral aan een simplistische en natuurlijke uitstraling. Het is een woonstijl waar balans en harmonie centraal staan. Hou het simpel. Door de juiste meubels, kleuren en materialen te kiezen kan je harmonie in jouw woning verkrijgen. 

Eetkamerstoelen: Albert - Zuiver

Hoe begin je er aan?

Less is more, dat is het vertrekpunt van een Japans interieur. Laat je woning rust uitstralen door deze niet volledig vol te plaatsen. Open ruimte is goed! Ga selectief te werk en denk goed na over de inrichting. Bepaal op voorhand welke meubels je nodig hebt om jouw ruimte functioneel in te richten.  

Tapijt (linkse foto): Paolina - Kave Home / Tv-meubel (rechtse foto): Gravure - Woood

Daarna kan je aan de slag met decoratie. Plaats de ruimte niet te vol, kies voor een selectie decoratie die jouw interieur omtovert tot een gezellige plaats. Denk eraan om het simplistisch te houden. Staat jouw woning vol met kleine decoratieve elementen en wil je orde scheppen in de chaos? Ruim op en bepaal wat je graag in je woning laat staat en waar je afscheid van wil nemen. Dat is een fijne opdracht voor de Marie Kondo fans onder ons :) Ruim alles netjes op en richt je woning in met oog voor detail. Plaats hier en daar enkele kaders, kaarsen, planten en bloemen… Die laatste passen helemaal bij de Japanse stijl aangezien ze pure rust uitstralen.

Wat typeert de Japanse woonstijl?

Aangezien de Japanse stijl gelijk staat aan een ontspannen sfeer is het belangrijk om de juiste kleuren, materialen en details te gebruiken. Kies voor lichte kleuren, zoals beige en wit, deze zijn belangrijk om een open en licht gevoel te verkrijgen. Hier en daar kan je zwarte toetsen gebruiken om een mooi contrast te verkrijgen. 

Daarnaast mogen natuurlijke materialen niet ontbreken! De combinatie van wit, beige en lichte houttinten laat de harten van heel wat mensen sneller slaan. Aangezien deze kleuren en materialen goed bij elkaar passen, weet je al op voorhand dat het een mooi totaalplaatje zal vormen.

Tapijt (foto linksboven): SybilKave Home / Kamerscherm: Lalita - Kave Home / Zetel (foto midden): Zilvano - Xooon / Tapijt (foto linksonder): Trentino - Richter Young Design / Zwevend nachtkastje (foto rechtsonder): Joliet - Richter Young Design

Hebben we jou voldoende laten inspireren en wil je zelf de Japanse woonstijl integreren in jouw woonkamer, slaapkamer of in de hele woning? Neem een kijkje in ons assortiment, shop online of in de toonzaal!

 

 

Greetje Meersman van de afdeling slapen

Hoi,

Ik ben Greetje van de afdeling slapen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.