Terug naar het overzicht ›
Gepost op 27 januari 2023 in Slaapkamer

Wanneer een boxspring best vervangen?

Een boxspring zorgt voor een goede nachtrust, maar hoe lang gaat deze mee en wanneer weet je of het tijd is voor een nieuwe? Lees het snel in deze blog! 

De levensduur van een boxspring varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de materialen en de manier waarop de boxspring wordt gebruikt. Een goede kwaliteitsvolle boxspring kan een levensduur hebben van ongeveer 10-15 jaar. Een boxspring die elke dag wordt gebruikt en niet goed wordt onderhouden, zal eerder aan vervanging toe zijn dan een boxspring die minder vaak wordt gebruikt en goed wordt onderhouden.

Hoe onderhouden?

Het onderhouden van een boxspring omvat het regelmatig draaien van de matras, het gebruiken van een matrasbeschermer, en het verwijderen van stof en vuil. Het is ook aanbevolen om de boxspring regelmatig te inspecteren op tekenen van slijtage of beschadiging, zoals scheuren of kromtrekken.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe?

Er zijn een aantal tekenen waar je op moet letten die aangeven dat het tijd is om je boxspring te vervangen:

  • Verzakkingen of vervormingen in de matras of de basis: Als je voelt dat je matras oneven is of dat je in een kuil ligt, dan is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe matras of basis te kopen.
  • Pijn of ongemak tijdens het slapen: Als je regelmatig wakker wordt met pijn in je rug of nek, kan het zijn dat je matras niet meer voldoende ondersteuning biedt
  • Slijtage van de matras: Als je matras dunner is geworden of als je de veren of schuim in de basis kunt voelen, is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe matras te kopen.
  • Allergieën of huisstofmijt: Als je allergisch bent voor huisstofmijt of als je last hebt van allergieën terwijl je in bed ligt, kan het zijn dat je matras vol zit met huisstofmijt.

 

Als je een van deze tekenen opmerkt, is het waarschijnlijk het beste om je boxspring te vervangen. Door een nieuwe boxspring te kopen, zal je weer comfortabel slapen en voorkom je verdere gezondheidsproblemen. Ontdek onze ruime collectie boxsprings online of in onze toonzaal en laat je adviseren door onze verkopers!

Foto: Boxspring Scandinavia

Gunther David van de afdeling opbergen

Hoi,

Ik ben Gunther van de afdeling opbergen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.