Waar op letten bij het plaatsen van een keuken?

Terug naar alle vragen

Bij het plaatsen van een keuken zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. Allereerst is het essentieel om de indeling en ergonomie van de keuken te overwegen. Denk aan de looproutes tussen het fornuis, de gootsteen en de koelkast, zodat je een efficiënte werkdriehoek kunt creëren. Ook is het belangrijk om voldoende werkbladruimte te voorzien en te zorgen voor voldoende opbergruimte in kasten en laden. Verder moet je rekening houden met de positie van elektrische aansluitingen en waterleidingen voor keukenapparatuur en de gootsteen.

Het kiezen van hoogwaardige materialen voor het keukenblad, de kastdeuren en de vloer is ook cruciaal voor duurzaamheid en esthetiek. Daarnaast spelen kleuren en verlichting een belangrijke rol in de keuken. Lichtere kleuren kunnen een gevoel van ruimte creëren, terwijl donkere kleuren een luxueuze sfeer kunnen toevoegen. Goede verlichting is van essentieel belang voor een functionele keuken, zorg voor voldoende taakverlichting boven het werkblad en accentverlichting voor sfeer.

Tot slot, betrek een professionele keukenontwerper bij het proces om ervoor te zorgen dat alle aspecten goed worden overwogen en dat de keuken voldoet aan jouw behoeften en wensen. Door aandacht te besteden aan deze punten, kun je ervoor zorgen dat jouw keuken niet alleen functioneel is, maar ook een prachtige en comfortabele ruimte is waar je graag tijd doorbrengt. Kom langs bij DEBA meubelen of maak een afspraak om je te laten adviseren!

Foto: Keuken BALI

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Gunther David van de afdeling opbergen

Hoi,

Ik ben Gunther van de afdeling opbergen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.