Is velvet makkelijk schoon te maken?

Terug naar alle vragen

Velvet is een zachte en elegante stof die momenteel een trendy keuze is voor interieurdecoratie, vraagt om een specifieke benadering bij het schoonmaken. Hoewel het niet de meest moeiteloze stof is om te reinigen, is het zeker mogelijk om velvet in goede staat te houden. De delicate aard van velvet vereist echter voorzichtigheid bij het schoonmaken.

Regelmatig stofzuigen met een zachte borstel en het verwijderen van stof en pluisjes helpt om het materiaal schoon en fris te houden. Bij vlekken is het essentieel om snel te handelen en speciale bekledingreinigers te gebruiken die geschikt zijn voor velvet om verdere verspreiding van de vlek te voorkomen.

Voordat je een nieuw reinigingsmiddel op de hele stof gebruikt, is het verstandig om het eerst te testen op een onopvallend deel van het velvet. Harde wrijving of boenen moet absoluut worden vermeden, omdat dit de vezels kan beschadigen. Door zorgvuldig onderhoud en het toepassen van de juiste schoonmaaktechnieken, kun je jouw prachtige velvet meubels en decoratieve items jarenlang in optimale staat behouden.

Bekijk onze velvet collecties:
Velvet stoelen
Velvet poefjes

 Foto: William Winston - Eetkamerstoel CAPRICE - Groen velvet

 

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Seppe Nachtegael van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Seppe van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.