4.7

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Terug naar alle vragen

Bestelling via de website

Op alle online aankopen (aangemaakt via de website of vergelijkbaar) geldt een zichttermijn van 14 dagen. Elke online bestelling kan dus tot 14 dagen na afhaling/levering kosteloos geannuleerd worden.

Bij annulatie dien je de klantendienst te verwittigen, bij voorkeur per e-mail via service@debameubelen.be. Hierbij vermeld je de bestelbon- of VKO-nummer en het rekeningnummer waarop het voorschot dient teruggestort te worden. Je kan hiervoor gebruik maken van het modelformulier voor herroeping maar je bent hiertoe niet verplicht. 

Bestelling in de winkel

Zo lang er geen goederen aan je zijn geleverd en er geen sprake is van contractuele wanprestatie, heb je het recht de verkoopovereenkomst eenzijdig te verbreken. In dat geval dien je aan DEBA een verbrekingsvergoeding te betalen gelijk aan 25% van de totale verkoopprijs voor gewone meubelen, 50% voor toonzaalmodellen en meubelen op maat (o.a. maatkasten en hoekkastopstellingen, schuifwanden, keukens) en 50% van de verkoopprijs voor meubelen met vermelding dat het om “buitengewone meubelen” gaat.

Het reeds betaalde voorschot zal volledig worden verrekend als annulatievergoeding. In geval van misbruik (bijvoorbeeld wanneer de koper een uitvoering van de overeenkomst of levering herhaaldelijk tegenwerkt of uitstelt voor een periode meer dan 3 maanden na binnenkomst van de goederen) is eenzelfde annulatievergoeding van toepassing.

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!