Terug naar het overzicht ›
Gepost op 12 maart 2021 in Keuzehulp

5 tips om de perfecte zetel te vinden

De perfecte zetel vinden kan een hele uitdaging zijn. Een zetel heeft namelijk nogal wat eisen waaraan hij moet voldoen. Zo wil je dat deze helemaal past bij de rest van je huis, maar ook dat je er lekker in kunt wegkruipen en dat hij nog te redden valt als je er een tas koffie over laat vallen. Maar hoe vind je de perfecte salon voor jouw woonkamer? Wij geven je handige tips om de ideale zetel te vinden!

Zitten, luieren, knoeien

Het allerbelangrijkste aan een zetel is dat hij lekker zit. Hij moet uitnodigen om heerlijk op neer te ploffen na een dag hard werken. Bij ons in de toonzaal kan je meer dan 200 modellen uittesten! 

"Stel jezelf de 5 volgende vragen om de perfecte zetel te vinden"

1. Uitstraling

Wat moet de zetel uitstralen? Als je een bohemian interieur hebt, is een nonchalante opstelling met losse kussens leuk. In een industrieel interieur of Scandinavisch interieur past een stoere, leren zetel perfect. Welke woonstijl siert jouw huis en hoe kan de zetel daaraan bijdragen?

2. Aantal zitplaatsen

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Met een gezin heb je al gauw een grote (hoek)zetel nodig, maar als je alleen woont en weinig mensen over de vloer hebt heb je aan één of twee fauteuils misschien al genoeg.

3. Functie

Wat wil je met de zetel doen? Als je er geen dutjes op doet, is het misschien goed om een wat actiever zitvlak te kiezen. Woon je compact, dan is ingebouwde opbergruimte handig. Als je kinderen hebt rondhollen, moet je misschien rekening houden met het materiaal van de zetel. Een leren zetel is makkelijker schoon te maken dan een stoffen zetel

4. Afmetingen

Wat moeten de afmetingen van de zetel zijn? Een erg belangrijke vraag. Meet de ruimte goed op, en onze interieurexperts helpen je graag met het samenstellen van de geschikte zetel. Vele zetels zijn volledig naar wens samen te stellen. We hebben zelfs modellen die per 20cm op maat aan te passen zijn. Extra tip: hou ook rekening met de looplijnen in huis. Richt je de salon op de tv of juist op het raam of de open haard. En hoe wil je hier de loopruimte omheen indelen?

5. Kleur

Welke kleur moet de zetel hebben? Het kan tof zijn om voor een knalkleur te kiezen als je een statement wilt maken. Speel je liever op veilig? Dan kan je een neutrale zetel te kiezen en deze meer kleur geven met kussens of dekens. Of kies juist voor een opvallend tapijt onder het salon! Wat je ook kiest, de meeste zetels zijn in héél veel kleuren verkrijgbaar. Ontdek ze allemaal in onze ruime toonzaal.

Bekijk +300 zetels online

 

 

 

 

Johan Janssens van de afdeling wonen

Hoi,

Ik ben Johan van de afdeling wonen. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.