Terug naar het overzicht ›
Gepost op 16 mei 2023 in Slaapkamer

Een complete gids voor het inrichten van een babykamer

De komst van een baby brengt veel vreugde met zich mee, maar er zijn ook veel praktische zaken waar ouders rekening mee moeten houden. Een van die belangrijke aspecten is het inrichten van de babykamer. In deze gids zullen we enkele belangrijke vragen beantwoorden en waardevolle tips delen voor het creëren van een comfortabele en veilige omgeving voor je kleintje!

Foto: babykamer Lynn van Bopita

Wat kost een gemiddelde babykamer?

De kosten van een babykamer variëren afhankelijk van de smaak, stijl en het budget van de ouders. Over het algemeen kan een gemiddelde babykamer tussen de €500 en €2000 kosten. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en van daaruit keuzes te maken bij het kiezen van meubels en decoratie.

Wat mag niet ontbreken in de babykamer?

Er zijn enkele essentiële items die niet mogen ontbreken in een babykamer. Een veilig wiegje of bedje met een stevige matras en ademend beddengoed is een absolute must. Daarnaast zijn een commode, een kast voor kleding en opbergruimte, en een comfortabele stoel of schommelstoel voor ouders belangrijke meubelstukken. Vergeet ook niet om babyfoon, nachtlampje en voldoende opbergruimte voor luiers en andere benodigdheden toe te voegen.

Foto: verzorgingscommode Carlsson van Rauch

Waar moet je op letten bij een babykamer?

Bij het inrichten van een babykamer zijn er enkele belangrijke zaken om in gedachten te houden. Zorg ervoor dat alle meubels stevig en stabiel zijn, zonder scherpe randen of losse onderdelen. Kies voor niet-giftige verf en materialen om allergische reacties te voorkomen. Houd ook rekening met de indeling van de kamer, zodat er voldoende ruimte is om te bewegen en spelen. Zorg voor goede verduisteringsgordijnen om een rustige en donkere slaapomgeving te creëren.

Hoe donker moet een babykamer zijn?

Een donkere omgeving bevordert een goede nachtrust voor de baby. Het is aan te raden om verduisterende gordijnen te gebruiken om het licht buiten te houden. Hierdoor kan je baby beter slapen, vooral tijdens dutjes overdag.

Hoe lang van tevoren moet de babykamer klaar zijn?

Het is raadzaam om de babykamer ongeveer een maand voor de verwachte geboortedatum klaar te hebben. Dit geeft je voldoende tijd om alles in orde te maken en eventuele last-minute problemen op te lossen. Het is handig om van tevoren een checklist te maken en stap voor stap te werken om stress te verminderen.

Hoe warm moet het zijn op een babykamer?

De ideale temperatuur voor een babykamer ligt tussen de 18°C en 20°C. Het is belangrijk om de kamer niet te warm of te koud te laten worden, omdat dit de slaapkwaliteit van de baby kan beïnvloeden. Gebruik een thermometer om de temperatuur regelmatig te controleren en zorg ervoor dat de kamer goed geventileerd is.

Waar mag een kinderbed niet staan in een kamer?

Bij het plaatsen van het kinderbedje zijn er enkele belangrijke overwegingen. Zet het bedje niet in de buurt van ramen, gordijnen of koorden, omdat dit verstikkingsgevaar kan opleveren. Vermijd ook plaatsing in de buurt van stopcontacten of elektrische apparaten om het risico op ongelukken te minimaliseren. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rondom het bedje voor gemakkelijke toegang en beweging.

Foto: commode 3 laden Lynn van Bopita

Bij DEBA Meubelen begrijpen we de behoeften van jonge ouders en bieden we een ruim assortiment aan babykamermeubilair en accessoires. Van bedjes tot commodes en kasten, we hebben alles wat je nodig hebt om de perfecte babykamer te creëren. Bezoek onze website of kom langs in onze showroom, waar ons deskundige team klaarstaat om je te helpen bij het vinden van de juiste meubels voor de babykamer van je dromen.

Christoph Frans van de afdeling Keukens

Hoi,

Ik ben Christoph van de afdeling Keukens. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.