Terug naar het overzicht ›
Gepost op 20 februari 2020 in Trends

Ken jij deze 10 keukentrends al?

Is het dringend tijd om jouw keuken eens in een nieuw jasje te steken? Of wil je gewoon op de hoogte zijn van de laatste keukentrends? Wel, dan hebben wij er voor jou 10 opgesomd in deze blog die misschien wel eens van pas kunnen komen.

1. Kwarts is koning!

Marmer is weer helemaal terug! Sober, elegant en natuurlijk. Dat willen we toch allemaal? Vind je marmer een beetje aan de dure kant en drink je graag al eens een glaasje rode wijn? Dan is kwarts voor jou de oplossing. Het is betaalbaar EN minder gevoelig voor vlekken.

2. Slimme opslagruimte 

We hebben veel spullen die in de keuken thuis horen, maar die we niet persé op het aanrecht willen hebben. Het is dan ook geen wonder dat slimme opslagruimtes belangrijk zijn de dag van vandaag. 

Of het nu eenvoudige kasten zijn die een ​​koelkast of vaatwasser verbergen, of een ontwerp dat kleine aanrechtapparaten minder visibel maakt, er zijn tal van mogelijkheden binnen deze categorie.

3. Duurzaam mét uitstraling

Duurzaamheid is ons geen ongekend begrip. We willen niet zomaar eender welk materiaal meer in onze keuken. Er wordt vandaag veel belang gehecht aan de oorsprong en verwerking van materialen, upcycling en handwerk. Duurzaamheid en schoonheid gaan steeds meer hand in hand en dat verdient van ons een pluim!

4. Natuurlijke materialen en kleuren

Mother nature is calling! We gaan in 2020 terug naar de warme aardetinten en natuurlijke materialen zoals bamboe, hout en marmer.

5. Smart kitchen design

Evolutie is een feit! Ook in onze keukens zien we veel technologische veranderingen die leiden tot een moderne levensstijl. Van ingebouwde afzuigsystemen tot stoomovens, er zijn tal van opties.

6. De Quooker kraan, de kraan die alles kan

Nog een modern snufje dat we steeds meer zien in de keuken van de moderne mens is de Quooker. Deze ‘kokend water kraan’ bied je de mogelijkheid om direct thee te zetten of oplossoep te maken zonder te wachten.

7. Black is the new black

Zwart is tijdloos, oogt zeer luxueus en is gemakkelijk te combineren met verschillende interieurs. Tegenwoordig zijn er ook veel keukentoestellen in donkere tinten die ervoor zorgen dat je de zwarte look kan perfectioneren.

8. De woonkeuken 

In de keuken wordt niet alleen meer gekookt, maar ook geleefd. De keuken is de ruimte in huis waar iedereen van het gezin samenkomt om gezellig te koken, eten en samen te zijn. Een manier om dit mogelijk te maken en ook een populaire trend bij keukens is een kookeiland, eventueel afgewerkt met een bar en barkrukjes. Zo creëer je de perfecte plek om te eten en te ontspannen.

9. A pop of colour

Door de opmars van de woonkeuken blijkt het ook dat we meer willen investeren in de look en feel van onze keuken. Experimenteren met kleur is dé ideale manier om je keuken tot leven te brengen. 

10. Minimalistisch

Strakke ontwerpen blijven altijd een hit. Kies daarom bijvoorbeeld voor kasten zonder handgrepen en maak goed gebruik van slimme opslagruimte.

Geen idee hoe je deze trends kan toepassen in jouw keuken? Kom dan zeker eens langs of maak een afspraak bij één van onze keukenspecialisten.

 

Viviane Verheecken van de afdeling verlichting

Hoi,

Ik ben Viviane van de afdeling verlichting. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.