Terug naar het overzicht ›
Gepost op 31 mei 2022 in Interieurtips

Hoe kleine ruimtes optimaal inrichten

Hoe richt je een kleine ruimte optimaal in? In deze blog geven we je 3 tips mee om aan de slag te gaan.

Tip 1: Optisch groter door te spelen met licht

Laat de kleine ruimte optisch groter lijken door gebruik te maken van lichtinval en reflecties. Kies lichte kleuren in jouw interieur, zowel bij de meubelen als op de muren. Om optimaal licht te reflecteren kan je gebruik maken van spiegels, zoals op de  foto hieronder. Verder laat je zware donkere gordijnen best achterwege en ga je voor een lichte variant.

 

 Spiegel Frida

 

Tip 2: Luchtig meubilair

Bombastische en zware meubelen verkleinen de ruimte, kies daarom voor licht en luchtig meubilair. Een goed voorbeeld zijn meubels op poten, wat het een luchtigere feeling geeft. Bijvoorbeeld deze prachtige dressoir op poten in licht kleurig hout.

Dressoir Lenon

Tip 3: Optimaal plaats gebruik

In een kleine ruimte wil je natuurlijk optimaal gebruik maken van de plaats die je hebt. Gebruik modulaire meubelen die je kan verschuiven naar gelang het gebruik. Zoals een zetel die je naast elkaar kan zetten als geheel of apart als 2 fauteuils wanneer er bezoek komt. Bijvoorbeeld de zetel Hunter van Zuiver op de foto hieronder.

Daarnaast kan je ook slimme meubelen kopen zoals een poef met opbergruimte of een uitschuifbare eettafel, zo bespaar je extra plaats!

Murvet Atakan van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Murvet van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.