Terug naar het overzicht ›
Gepost op 05 juni 2020 in Interieurtips

Slaapkamer - Tips voor een rustgevende sfeer

Creëer jouw eigen oase van rust. Voldoende slaap is belangrijk om de volgende dag met een hoop energie en innerlijke rust op te staan. Niet enkel een goed bed, maar ook een gezellig en rustgevende sfeer is belangrijk om tot rust te komen. 

Natuurlijke elementen

Ga voor hout in de slaapkamer. Natuurlijke elementen geven jou dat gevoel van rust, wat helpt om in slaap te vallen. Kies voor een bed, nachtkastje, kleerkast in hout en rotan decoratie. Bovendien is hout gemakkelijk te combineren met andere meubels en past het bij alle stijlen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Breng een deeltje natuur in je slaapkamer met een plantje hier en daar. Een beetje groen in de slaapkamer werkt niet enkel ontspannend, maar zuivert ook de lucht en produceert extra zuurstof. Ideaal voor een goede nachtrust.

Nachtkastje: Kave Home - Image / Dekbedovertrek: Walra

Kies de juiste kleuren voor de muren. Felle kleuren zoals geel werken motiverend en passen daarom niet in een slaapkamer. Aardetinten en frisse, koele kleuren zoals lichtblauw werken dan weer perfect in een slaapkamer. Het trekt niet te veel aandacht, waardoor jouw hersenen tot rust kunnen komen.

Opgeruimd staat netjes

Sta op in een netjes opgeruimde kamer, waar geen vuile was in zicht ligt of ander spullen rondslingeren. Op die manier vermijd je zo vroeg in de ochtend al wat stress. Zorg ervoor dat alle spullen een vaste plaats hebben, liefst in een afgesloten kast, wat het opruimen vlot laat verlopen.

Commode links: Rauch - Jutland / Commode midden: Express - Carina / Commode rechts: Express - Carina

Warm licht

Kies de juiste verlichting in elke ruimte. Fel licht past in andere ruimtes, zoals in de keuken, maar niet in de slaapkamer. Rustgevende sfeerverlichting die een warme gloed doorheen de slaapkamer verspreidt creëert dan wel de juiste sfeer. Plaats ook een tafellamp op je nachtkastje, zodat je ’s avonds nog een hoofdstuk (of 2) uit jouw boek kan lezen.

Tafellampen links: ETH - Adam & Eve / Tafellamp rechts: Kave Home - Zayla

Verboden terrein voor schermen

Tablets, gsm’s en tv’s horen niet thuis in de slaapkamer. Laat je ogen een halfuurtje voor het slapengaan tot rust komen. Ook voor jouw hersenen zijn schermen te belastend, wat het moeilijker maakt om in slaap te vallen. Neem jouw favoriete boek er ’s avonds bij en laat je meeslepen in het verhaal. Je zal daarna helemaal klaar zijn om in slaap te vallen.

Decoratie

Decoratie is een handige en leuke manier om elke ruimte een persoonlijke toets te geven en dat vleugje extra toe te voegen. Zo is het altijd fijn om je slaapkamer binnen te wandelen en een mooi gedecoreerde ruimte te zien. Maak je bed extra mooi met sierkussens, die je afhankelijk van het seizoen kan wisselen. Een dressoir of nachtkastje is een perfect plekje om decoratieve elementen zoals planten, fotokaders of kaarsen te plaatsen. Laat je hieronder inspireren en ontwerp jouw eigen en unieke rustgevende oase.

Lavendelblauw kussen: Essenza - Naina / Spiegels: Lifestyle - Juma / Geurkaarsen: Blomus - Fraga

Hopelijk ben je nu helemaal geïnspireerd door deze blog en ben je klaar om zelf aan de slag te gaan in jouw interieur! Neem hier een kijkje naar onze collectie bedden, commodes, kleerkasten, nachtkastjes, verlichting en decoratie...

Jan Goossens van de afdeling Verkoop

Hoi,

Ik ben Jan van de afdeling Verkoop. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.