Welke materialen zijn geschikt voor keukenbladen die bestand zijn tegen vlekken?

Terug naar alle vragen

Bij het kiezen van een keukenblad, is het van essentieel belang om materialen te overwegen die bestand zijn tegen vlekken en eenvoudig te onderhouden zijn, aangezien keukens vaak worden blootgesteld aan allerlei soorten morsen en vlekken. Twee van de meest gewilde opties zijn keramieken werkbladen en gelamineerde/HPL werkbladen.

  • Keramieken werkbladen staan bekend om hun duurzaamheid en vlekbestendigheid. Ze worden vervaardigd uit keramische materialen die van nature niet-poreus zijn, waardoor vloeistoffen niet in het oppervlak kunnen doordringen. Hierdoor zijn ze uiterst bestand tegen vlekken, evenals hitte en krassen. Keramische werkbladen bieden niet alleen uitstekende prestaties, maar ook een eigentijdse uitstraling die goed past bij moderne keukenontwerpen.
  • Gelamineerde/HPL werkbladen zijn een andere aantrekkelijke optie vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Ze bestaan uit meerdere lagen kunststofhars die onder hoge druk worden samengeperst, wat resulteert in een oppervlak dat bestand is tegen vlekken, hitte en krassen. Deze werkbladen zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor je je keuken kunt personaliseren volgens je eigen smaak.

Bij het maken van je keuze is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van je keuken. Zowel keramische als gelamineerde/HPL werkbladen bieden uitstekende voordelen op het gebied van duurzaamheid en vlekbestendigheid, en ze kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan je keukenruimte. Kies het materiaal dat het beste past bij je levensstijl en de esthetiek van je keuken om ervoor te zorgen dat je jarenlang plezier hebt van je keukenblad! Heb je vragen over het samenstellen van je nieuwe keuken? Kom dan zeker langs en onze keuken specialisten helpen je graag met een keuken op maat!

Foto: Keuken HELSINKI 

Terug naar alle vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact met ons op!

Kelly De Cock van de afdeling Klantendienst

Hoi,

Ik ben Kelly van de afdeling Klantendienst. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.