Terug naar het overzicht ›
Gepost op 27 januari 2023 in Keukens

Hoe kies je de juiste keuken?

Een keuken is het hart van elk huis. Het is de plek waar we lekker keuvelen met vrienden en familie, waar ’s ochtends de heerlijke geur van verse koffie hangt, waar we ’s avonds een maaltijd bereiden of waar we soms zelfs werken. Hoe dan ook, de zoektocht naar de ideale keuken kan weleens een overweldigende taak zijn. Omdat we je graag helpen bij die keuze, zetten we enkele tips voor jou op een rij!

1) Bepaal je budget

Een keuken kopen zonder budget, is als leven in een sprookjesland waar geld aan de bomen hangt. Helaas onbestaand. Maar hé, een vooropgesteld budget zal helpen om te bepalen welke opties er zijn en maakt ook dat je gerichter kunt zoeken. Win-win! ;)

2) Bepaal je stijl

Weet je niet goed in welke stijl je de keuken wilt? Kijk thuis eens naar wat voor stijl nu de hoofdrol speelt of laat je inspireren op onze Pinterest-pagina of keukenrealisaties. Verzamel alle beelden die je leuk vindt en die passen bij jouw droomkeuken. Of kom gewoon langs voor passend advies van ons ervaren keukenteam.

 3) Bepaal je wensen

Je hebt misschien al een bucket-list met daarop je volgende vakantietrip of andere leuke wensen, maar een lijstje maken voor een toekomstige keuken is ook niet onbelangrijk. Wil je bijvoorbeeld een kookeiland, een afzuigkap, voldoende opbergruimte of specifieke apparatuur? Er zijn zoveel mogelijkheden. Denk dus na wat jij als keukenprins(es) nodig hebt om je favoriete gerechten klaar te maken en jarenlang te genieten van je keuken.

 4) Kies de juiste materialen

Voor een keuken heb je keuze tussen verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan composiet, graniet, laminaat, dekton of keramiek. Elk materiaal heeft zo zijn eigenschappen en specifieke uitstraling. Weet je niet wat te kiezen? Laat je dan zeker adviseren door onze keukenexperten.

5) Overweeg de lay-out

Hoe gebruik je de ruimte thuis, wat is je looproute? Ga na hoe je het liefst in de keuken staat en over het gebruik in de keuken. Let ook op de grootte van de keuken en hoe je erin wil functioneren. Wil je bijvoorbeeld een eiland in het midden van de keuken of juist een rij met apparaten langs de muur?

Foto: Keuken BALI

Met deze tips hopen we jullie al een stapje verder te helpen in de zoektocht naar je ideale droomkeuken. Kom gerust eens langs in onze showroom. Daar kun je prachtige keukens van dichtbij bekijken en ontdekken wat bij je past. Boek een afspraak en laat je verder helpen door onze ervaren keukenexperten. 

Wil je nog meer te weten komen over hoe je een goede indeling verkrijgt voor je interieur? Lees er dan alles over in deze blog.  

Annoesjka De Vos van de afdeling Receptie

Hoi,

Ik ben Annoesjka van de afdeling Receptie. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.