Terug naar het overzicht ›
Gepost op 25 januari 2024 in Keukens

In het hart van de woning kloppen deze trends

Wanneer de Belg koopt of verbouwt, is de keuken de eerste ruimte die aangepakt wordt. Niet alleen is het kiezen van de perfecte keuken een belangrijke functionele investering, het bepaalt bovendien mee de look en feel van de rest van het interieur. Een doordachte voorbereiding is met andere woorden key en bij DEBA Keukens kan je steeds terecht voor een volledige keukeninrichting op maat. Betekent het nieuwe jaar voor jou ook een nieuwe keuken? We inspireren je graag en zetten voor jou de belangrijkste keukentrends op een rij. 

Into the wood

Hout in de keuken is een tijdloze trend die in 2024 opnieuw het voortouw neemt. Van licht eikenhout tot donker walnoot: in de fronten van de kasten voegt het materiaal een zekere warmte toe. Gecombineerd met neutrale kleuren zoals zwart of donkerblauw, of met een koelere natuursteen komt het natuurlijke materiaal mooi tot z’n recht. Wij tonen hoe het moet in het Bali-keukenontwerp: afgewerkt in stijlvol zwart is het zowel een tijdloze als trendy optie.

Foto: Keuken BALI

De statement spatwand

Geen fan van eentonigheid? Wissel kleur af met een statement spatwand. Wat dacht je van een tegel met opvallende kleur of print, zoals te zien is in onderstaande realisatie van DEBA Keukens. Of misschien voeg je graag een extra toefje luxe toe met een sprekende natuursteen? Travertin is alvast een elegante steen die perfect past bij keukenkasten en -meubilair in een donker hout; de Sofia-keuken is een geslaagd voorbeeld. Maak alvast jouw afspraak bij DEBA Keukens en laat ons je helpen bij het samenstellen van jouw droomkeuken. 

Foto: Keuken Familie Metdepenningen

Foto: Keuken SOFIA

Een gouden toets

Ook met de kleinere afwerkingen in de keuken maken we een statement. Zo hebben de spoelbakken en het kraanwerk in 2024 een rijke, mid-century vibe met een gouden en bronzen kleur. In een zwarte keuken met marmeren accenten – zoals de New York-keuken van DEBA Keukens – trekt een bronsgekleurde spoelbak ieders aandacht. Verwerk dezelfde opulente metaalkleur in de keukenkasten of -lades als rode draad, of behoud een subtiele nuance door het enkel in de spoeltafel te gebruiken.

Foto: Keuken NEW YORK

Steek je licht indirect op

Verlichting is de ultieme sfeermaker in huis, en ook in de keuken maakt of kraakt het de mood. DEBA Keukens verwerkt indirect licht in de kasten en opbergschapjes voor een gemoedelijk effect. In de Cottage-keuken, bijvoorbeeld, waarin de verlichting subtiel en haast volledig ingebouwd wordt. Doe in 2024 dus gerust het grote licht uit en kook, eet en geniet in een gedimde ambiance.

Foto: Keuken Familie Verspurten

Wil je je graag verder laten inspireren? Kom dan zeker langs bij DEBA Keukens (Lokerse Baan 10, 9111 Sint-Niklaas) of neem alvast een kijkje op onze website. Ben je intussen helemaal klaar om jouw DEBA-keuken te laten ontwerpen? Maak hier een afspraak en laat je helpen door onze keukenexperten!

Terry Demeulemeester van de afdeling decoratie

Hoi,

Ik ben Terry van de afdeling decoratie. Aarzel niet om ons te contacteren. Samen met het DEBA team sta ik voor je klaar!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van nieuwtjes, kortingen, promoties & evenementen.